Καρκίνος Οισοφάγου και Χειρουργική Θεραπεία

Δρ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Δ/ντης Κέντρου Χειρουργικής Οισοφάγου
Νοσοκομείου «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ»*

Δελφών 2, 15125, Μαρούσι Αθήνα
Τηλ. 210 6862512

Ο κύριος Γιαννόπουλος Παναγιώτης έχει ασχοληθεί τα τελευταία 30 έτη
με την χειρουργική του οισοφάγου και στομάχου. Έχει εκτελέσει περί τις 2.500 εγχειρήσεις για παθήσεις του οισοφάγου (καρκίνος οισοφάγου, αχαλασία οισοφάγου κ.λ.π.) εκ των οποίων οι 1.200 αφορούν ολικές οισοφαγεκτομές και αντικατάσταση του οισοφάγου με όλων των ειδών μοσχεύματα (στομάχι, λεπτό, παχύ έντερο) όπου οι 800 επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις χωρίς θωρακοτομή και οι λοιπές 400 επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις εγχειρήσεων με θωρακοτομή.
Η προσωπική του πείρα αφορά σε όλες τις παθήσεις του οισοφάγου καλοήθεις και κακοήθεις, όπως καρκίνος οισοφάγου, καλοήθεις όγκοι οισοφάγου, εκκολπώματα, διαφράγματα, διαφραγματοκήλη και γαστροοισσοφαγική παλινδρόμηση, αχαλασία οισοφάγου, τραύματα και εγκαύματα οισοφάγου κ.λ.π.
Τα αποτελέσματα της χειρουργικής αντιμετώπισης όλων των παθήσεων του οισοφάγου (καρκίνος οισοφάγου κ.λ.π.) λόγω του μεγάλου αριθμού των επεμβάσεων που έχει εκτελέσει ο κύριος Γιαννόπουλος Παναγιώτης είναι εφάμιλλα των καλύτερων κέντρων του εξωτερικού (ποσοστό θνητότητας κάτω του 2% κλπ).
Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πολλά Ελληνικά, Πανευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια που αφορούν την χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του οισοφάγου (καρκίνος οισοφάγου κ.λ.π.) και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.
Ο κύριος Γιαννόπουλος Παναγιώτης έχει εκτελέσει περί τις 800 εγχειρήσεις αφαίρεσης και αντικατάστασης του οισοφάγου χωρίς θωρακοτομή ενώ έχει δημοσιεύσει στο Διεθνή Ιατρικό τύπο την εργασία του με τίτλο: Esophagectomy without thoracotomy : 25 years of experience over 750 patients (Langebeck Arch. Surg.). Στην εργασία αυτή καταδεικνύεται ότι ο κύριος Γιαννόπουλος Παναγιώτης είναι ο 2ος σε παγκόσμια κλίμακα σε αριθμό επεμβάσεων οισοφαγεκτομής χωρίς θωρακοτομή.
Ο αριθμός επεμβάσεων έχει, δε, αυξηθεί κατά πολύ δεδομένου ότι από την δημοσίευση της εν λόγω εργασίας και συγκεκριμένα για τα έτη 2009-2016 καθώς και για το τρέχον έτος 2017, ο κύριος Γιαννόπουλος Παναγιώτης έχει εκτελέσει πληθώρα ανάλογων επεμβάσεων.

Από το φάσμα των χιλιάδων ασθενών στους οποίους ο κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος έχει εκτελέσει εγχειρήσεις για παθήσεις του οισοφάγου και στομάχου, παραπάνω εικονίζονται ο νεότερος (μόλις 5 μηνών) και μεγαλύτερος σε ηλικία (88 ετών) ασθενής που υποβλήθηκε επιτυχώς σε επέμβαση αντικατάστασης οισοφάγου.

* O Δρ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρουργεί στα Νοσοκομεία Ιατρικό Αθηνών Αμαρουσίου και Ιατρικό ΨυχικούΑπό 1/1/2012 τα ανωτέρω Νοσοκομεία έχουν συνάψει σύμβαση με όλα τα Ταμεία.