Καρκίνος Οισοφάγου και Χειρουργική Θεραπεία


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ

Αθήνα, 13.12.2013
Προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο
Ονομάζομαι Αγγέλης Αθανάσιος, κάτοικος Γερμανίας. H σύζυγός μου, λόγω πλήρους καταστροφής τον οισοφάγου και του στομάχου της (καλοήθους αιτιολογίας), έπρεπε να υποβληθεί σε μια πολύ δύσκολη και μεγάλη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία θα έπρεπε να αντικατασταθούν τα δύο αυτά όργανα με έμμισχο μόσχευμα παχέος εντέρου. Προς τον σκοπό αυτό απευθύνθηκα σε εξειδικευμένα κέντρα της Γερμανίας και της Αγγλίας, όπου μου είπαν τα εξής: η χειρουργική αυτή επέμβαση απαιτεί τη συνεργασία χειρουργών τριών ειδικοτήτων (γενικού χειρουργού, θωρακοχειρουργού και λαρυγγολόγου), Θα διαρκέσει πάνω από δέκα ώρες, η ασθενής θα παραμείνει στην Εντατική πέντε (5) ημέρες, η χειρουργική θνητότητα θα είναι ηψηλή και ότι 100% θα υπήρχε απώλεια της φωνής της λόγω μονίμου τραχειοστομίας.
Μέσω τον διαδικτύου ενημερωθήκαμε για το κέντρο χειρουργικής οισοφάγου που υπάρχει στο νοσοκομείο σας και επισκεφθήκαμε τον κ. Γιαννόπουλο στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου. Εκεί, ο κ. Γιαννόπουλος, αφού εξέτασε την ασθενή και είδε όλες τις εξετάσεις μας ενημέρωσε ότι, πράγματι η επέμβαση είναι βαριά και πολύπλοκη, μπορεί να την εκτελέσει μόνος του χωρίς την βοήθεια γιατρών άλλων ειδικοτήτων, η εγχείρηση θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες και κατά πάσα πιθανότητα η ασθενής θα παραμείνει μία ημέρα στην Εντατική και επτά ημέρες στο νοσοκομείο, με πιθανή θνητότητα < 3%. Το κυριότερο, μας ενημέρωσε ότι έχει αναπτύξει δική τον μέθοδο για τη διατήρηση της φωνής, την οποία έχει εφαρμόσει επιτυχώς σε πέντε ασθενείς και έχει ανακοινώσει την εργασία αυτή σε διεθνές χειρουργικό περιοδικό.
Πράγματι, στις 6.12.2013, η χειρουργική επέμβαση έγινε σε τρεις ώρες, αναίμακτα, η ασθενής παρέμεινε στην Εντατική μία ημέρα και σε επτά ημέρες εξήλθε από το νοσοκομείο χωρίς να παρουσιάσει καμία επιπλοκή.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιαννόπουλο, τους δύο συνεργάτες τον, κ. Θεοδωρίδη και κα Βήχα, καθώς και τον αναισθησιολόγο κ. Νικολαΐδη για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης, και να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας διότι, κατά την γνώμη μας, το κέντρο Χειρουργικής Οισοφάγου τον Νοσοκομείου σας είναι ένα από τα καλύτερα διεθνώς.


                                                               Μετά τιμής,

                                                        Αγγέλης Αθανάσιος